Zahradník se baví

To, co byste od zahradníka nikdy nečekali...

Jak tisknout ABS

ABS je plast, který se při chladnutí smršťuje. A právě toto smršťování způsobuje, že se výtisk odlepí od podložky. Musíte tedy zajistit, aby po celou dobu tisku nemohlo dojít k vychladnutí. K tomu se používá vyhřívaná podložka...

Jak tisknout ABS se dozvíte právě v dnešním videu. Pusťte si toto video, komentujte a sdílejte:

Přehrajte si video přímo na YouTube: Video Jak tisknout ABS

Komentáře (2) -

  • Petr Zahradník

    28.10.2014 20:55:46 |

    Komentář od čtenáře, kterému se nepovedlo vložit příspěvek - a já za něj moc děkuji:

    Zdravím, asi před měsícem jsem se začal zabývat 3D tiskem, takže pro mě je každé Vaše video velkým přínosem a na každé video se velmi těším. Pravda mrzí mě, že videa nejsou tak často, ale chápu že jste zavalen prací na tiskárnách. Velmi oceňuji, že takto sdílíte své zkušenosti a chtěl bych Vás podpořit v pokračování. Mnohdy člověk musí pročíst spoustu diskuzí a článků aby se dostal k nějakému řešení, které stejně musí odlaborovat sám - přesně to sedí na toto video, jak tisknout ABS. Každý používá něco, o lepidle jsem již také slyšel ale nevěřil jsem, že je to tak dobré. Nyní vidím a vyzkouším. Velké díky Vám za toto video.

  • David Hrbaty

    01.11.2014 23:02:47 |

    Zdravim pan Zahradnik,
    Pekne video, len by som pridal este svoju skusenost. Mne sa najviac osvedcilo Herkules lepidlo, to klasicke biele lepidlo v zltej nadobke casto pouzivane na modelarcenie. Toto roztriet po podlozke nejakou kartou a po nahriati podlozky sa krasne zleje a velmi dobre drzi a mam problem odlepit modely este okolo 40 stupnov. Taktiez je velmi dolezite vypnut ochladzovanie ventilatorom, ktory zmrstovanie ABS plastu este viac umocnuje a hlavne pri vacsich objektoch sposobuje ohybanie a nasledne odlepovanie od podlozky.

Komentáře jsou uzavřeny